• Deň zdravej výživy

        • Do galérie Deň zdravej výživy boli pridané fotografie.

          Dňa 24.10. 2019 sa uskutočnil „Deň zdravej výživy" na našej ZŠ.  Do tohto podujatia sa zapojili skoro všetci žiaci ZŠ , rodičia, zamestnanci školy, školská jedáleň a v neposlednom rade pedagogickí zamestnanci. Súťažilo 69 družstiev z ktorých 3 družstvá získali umiestnenie. K úspešnému priebehu  prispeli všetci zúčastnení. Ďakujeme všetkým za veľmi chutné , zdravé jedlá a inšpiráciu.
           

        • Halloween 2019

        • Jednou z najobľúbenejších tém na hodinách anglického jazyka patrí jednoznačne Halloween a jeho tradícia obliekania sa do strašidelných kostýmov. Žiaci ani tento rok nesklamali a v posledné októbrové dni prišli na vyučovanie ako duchovia, čarodejnice či iné  hrôzostrašné príšery. Vďaka rôznym aktivitám a hrám, ktoré si pre nich nachystali pani učiteľky na I. aj II. stupni, hodina angličtina naplnila svoj cieľ , a v neposlednom rade poukázala aj na odlišnosť kultúr a vnímania sviatku Dušičiek. 

        • Olympiáda zo SJaL 2019

        • Do galérie Olympiáda zo SJaL 2019 boli pridané fotografie.

          Dňa 28.10.2019 sa uskutočnilo školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry.
          Tematicky bolo venované osobnosti M. R. Štefánika. A dátum bol viac než symbolický. V tento deň sme si pripomenuli 101. výročie vzniku prvej Československej republiky, o ktorú sa Štefánik výrazne zaslúžil. Aj takto sme si uctili pamiatku významnej osobnosti našich novodobých dejín,  víťaza ankety Najväčší  Slovák, ktorý tragicky zahynul pred sto rokmi.
          Olympiády sa zúčastnilo 13 žiakov 8. a 9.ročníka, ktorí súťažili v kategórii C  v troch kolách: vedomostný test, transformácia textu, rétorika.
          Umiestnenie: 1. Zuzana Kozubová, 9.A
                                    2. Zuzana Petrovičová, 9.A
                                    3. Ema Oslacká, 8.A
          Srdečne blahoželáme!

           

        • Lanové centrum 2019

        • Mladí animátori vyskúšali svoje športové zdatnosti a  precvičili celé telo na lezeckej stene bouldrovke  v OUTDOORPARK – Lanovom centre v Prešove
           

          Mladí animátori vyskúšali svoje športové zdatnosti a  precvičili celé telo na lezeckej stene bouldrovke  v OUTDOORPARK – Lanovom centre v Prešove

        • Enviro deň 2019

        • Do galérie Enviro deň 2019 boli pridané fotografie.

          Žiaci z krúžkov Mladý animátor zažili Enviro deň v Športovej hale v Bardejove, kde si zasúťažili na jednotlivých stanovištiach, pozreli vystúpenie Tárajko a Popletajka a občerstvili sa cukrovou vatou a popcornom.

          Žiaci z krúžkov Mladý animátor zažili Enviro deň v Športovej hale v Bardejove, kde si zasúťažili na jednotlivých stanovištiach, pozreli vystúpenie Tárajko a Popletajka a občerstvili sa cukrovou vatou a popcornom.

        • ŠKD - vychádzka

        • Do galérie ŠKD - vychádzka boli pridané fotografie.

          Pekné jesenné popoludnie sme využili v ŠKD aj na vychádzky. Dnes bol našim cieľom pamätník, ktorý bol postavený na počesť prvého dreveného krytého mosta cez rieku Topľa. Most slávnostne odhalil cisár Jozef II. v roku 1783.

        • Jesenné prázdniny

        • Jesenné prázdniny sú 30.10. a 31.10. 2019 (streda, štvrtok) a keďže 1. 11. 2019 (piatok)  je Sviatok všetkých svätých, tak vyučovanie pokračuje od pondelka 4.11.2019

          Počas jesenných prázdnin nebude v prevádzke ŠKD, CVČ ani ŠJ.

        • Literárna exkurzia 2019

        • Literárna exkurzia očami žiakov

          Dňa 18.10.2019 sa žiaci 8. a 9. ročníka zúčastnili literárnej exkurzie Dolný Kubín – Jasenová – Martin.

          A zážitky boli nezabudnuteľné...

          Prvým bolo Múzeum P. O. Hviezdoslava v Dolnom Kubíne. Po pútavom výklade o jeho živote a  formovaní národného povedomia  sme si prezreli zaujímavé exponáty, rukopisy, knihy a fotografie, ktoré boli neodmysliteľnou súčasťou  nášho najväčšieho básnika.  Svoje vedomosti sme si  upevnili, obohatili, ale aj otestovali. Po prehliadke Hviezdoslavovho  námestia, kde nás okrem iného  zaujal  aj dom, v ktorom žil a tvoril,  sme sa presunuli do neďalekej dedinky Jasenová.

          V rodnom dome Martina Kukučína nás privítala veľmi milá pani, ktorá nám porozprávala o jeho detstve, učiteľskej a lekárskej praxi, o živote plnom zlomov a prekvapujúcich obratov i o neľahkých potulkách svetom. Zaujala nás nielen modrá farba domčeka, skromný interiér, ale najmä osobnosť významného predstaviteľa slovenskej realistickej literatúry.

          Plní dojmov sme nasadli do autobusu a vystúpili v Martine. Matica slovenská a  Národné literárne múzeum nás očarili nielen zvonka, ale i zvnútra. Vzdelávali sme sa v oblasti histórie nášho rodného jazyka, prešli sme dejinami od čias Cyrila a Metoda, spoznali sme veľa významných osobností  a historických udalostí, ktoré ovplyvnili  národné dianie a zaslúžili sa o slobodu nášho národa. 

          Vyvrcholením  putovania bola návšteva Národného cintorína v Martine, kde sme si uctili pamiatku mnohých významných predstaviteľov našej literatúry a kultúry.

          Ďakujeme našim pani učiteľkám, že nám pripravili bohatý program. Na  krásne zážitky budeme s láskou spomínať. Navštívili sme očarujúce miesta, ktoré zanechali stopu nielen v našej pamäti, ale aj v srdci.

                                                                                                                               Zuzana Kozubová, 9.A

        • Krajšie školy - projekt

        • Do galérie Krajšie školy - projekt boli pridané fotografie.

          Učitelia Základnej školy na sídlisku Vinbarg v Bardejove sa vo výchovno-vzdelávacom procese snažia účinne pôsobiť na vytváranie pozitívnych postojov k zdraviu , k ochrane prírody a zdravému spôsobu života nielen u detí, ale aj prostredníctvom nich aj u ich rodičov a  obyvateľov menovaného sídliska. V oblasti   environmentálnej výchovy sa škola snaží čo najužšie spolupracovať s rodinami žiakov pri vytváraní zdravého a príjemného  prostredia v okolí školy.

               Vďaka podpore  Komunitnej nadácii v Bardejove v programe Krajšie školy sme mohli uskutočniť projekt, ktorého hlavným cieľom je skrášľovanie a zveľaďovanie prostredia škôl tak, aby sa v ňom žiaci cítili dobre a zároveň ich toto prostredie podnecovalo k tvorivému procesu. Našou aktivitou bola úprava priestorov okolo školy, zelených plôch v školskom areály a vytváranie vonkajších priestorov  určených aj pre vzdelávanie a voľnočasové aktivity žiakov. Neodmysliteľnou súčasťou projektu sa stalo aj osadenie košov pre psie exkrementy, nakoľko na tomto sídlisku je veľa ľudí , ktorí majú svojho domáceho miláčika – psa .Aj keď to nebola ľahká práca, myslíme, že to prispelo nie len k budovaniu pekného vzťahu rodičov a školy, ale aj k upevňovaniu pekných vzťahov medzi rodičmi v triede aj v samotných rodinách. Dielo sa naozaj vydarilo, bude slúžiť všetkým, ktorí navštevujú našu školu, ale aj širokej verejnosti sídliska Vinbarg.

                                                                                                              PaedDr. M. Prokopovičová

        • Toalety pre psíky

        • Základná škola na Vinbargu v rámci  úpravy okolia pred školou, oslovila firmu : „Eco dog toilet“ , so sídlom v Bardejove o nainštalovanie psích  toaliet.

               Škola sa tak v Bardejove zaradila medzi prvých, ktorým záleží na čistom prostredí. Chcú ísť príkladom pre ďalších a dúfajú , že takých  psích toaliet pribudne v našom meste aj na iných priestranstvách.

               Samospráva v otázke psích venčovísk, zberných nádob pre psie exkrementy ťahá za kratší koniec. Podľa našich informácií, práve nádoby na psie výkaly pribudnú v okolí nábrežia rieky Topľa.

        • Výlet na Spišský hrad

        • Do galérie Výlet na Spišský hrad boli pridané fotografie.Výlet na Spišský hrad 17. 10. 2019, ŽŠP

          Októbrové babie leto sa nám odmenilo skvelým počasím a ZŠ na Vinbargu strávila slnečnú stredu poznávaním Spišského hrhhadu. Žiaci druhého stupňa, ktorí boli vybraní na základe úspechov v správaní, mali možnosť spoznať tento slovenský unikát. Navštívili sme: horné a dolné nádvorie, hradnú kuchyňu, múzejnú expozíciu, kaplnku. Žiakov osobitne zaujala mučiareň. Prehliadku sme si predĺžili prechádzkou po hradbách jedného z najväčších zachovaných hradov v strednej Európe. Celodenný výlet sme zavŕšili návštevou obchodného domu Eperia v Prešove.

        • ŠKD - príprava zdravého olovrantu

        • Do galérie ŠKD - príprava zdravého olovrantu boli pridané fotografie.

          Celkom obyčajný a predsa iný sa niesol deň 11. október 2019. Deti z ŠKD sa naučili pripravovať zdravý olovrant. Oboznámili sa s menej známymi zdravými potravinami a vyskúšali si pripraviť zeleninové chlebíčky a ovocné šaláty. Výsledok snaženia veľmi rýchlo zmizol deťom v bruškách.  

        • Výtvarná súťaž Farby jesene

        • Do galérie Výtvarná súťaž Farby jesene boli pridané fotografie.

          Výtvarná súťaž FARBY JESENE - vyhodnotenie

           

          1.-2.roč.

           

          1.Z.Marcinová    1.A

          2.Z.Peláková      1.A

          3.Š.Križan           2.A

          Cena poroty:       N. Vojtášková 2.A

           

          3.-4.roč.

           

          1.O.Marcinčin     3.B

          2.N.Sobeková     3.B

          3.L.Kolcunová     3.A

          Cena poroty:       M. Grich 3.A

                                      M. Šalátová 3.B

           

           

          Porota v zložení:   Mgr. A. Rohalová

                                        Mgr. K. Graveczová

                                        Mgr. D. Fellegiová

        • Európsky deň jazykov - AJ

        • Do galérie Európsky deň jazykov - AJ boli pridané fotografie.

          Každoročne sa 26. septembra oslavuje Európsky deň jazykov, ktorý bol vyhlásený Radou Európy v roku 2001. Jeho cieľom je upozorniť na dôležitosť učenia sa jazykov, podporiť rozvoj viacjazyčnosti, jazykovej a kultúrnej rozmanitosti, vzájomného porozumenia i celoživotného vzdelávania.

          Pri tejto príležitosti si mnoho škôl, ako aj naša, v rámci jazykovej výučby pripravili niekoľko rôznych aktivít, tvorivé dielne či  vedomostné kvízy, a to vo všetkých troch jazykoch, ktoré sa v našej škole učíme. Výsledkom každej činnosti bola buď vedomosť o najrozšírenejších jazykoch vo svete, spoznávanie vlajok rôznych štátov či úplne najobľúbenejším sa stalo, vedieť sa pozdraviť v inom jazyku.

          A že sa deťom takéto netradičné hodiny veľmi páčili, dôkazom sú fotky z vyučovacích hodín od najmenších prváčikov až po našich najstarších deviatakov.