• Zápis do 1. ročníka - apríl 2023

        • Máte doma budúceho prváčika? Potom nepremeškajte zápis do prvého ročníka. Zákonný zástupca dieťaťa je povinný prihlásiť svoje dieťa, ktoré dovŕši do 31.augusta 2023 šiesty rok veku, na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole.

          Zápis trvá od 1. apríla do 30. apríla 2023

          Zápis bude prebiehať podaním prihlášky:

          1. elektronicky – zákonný zástupca využije možnosť online prihlášky, (online prihláška už je nastavená a zapnutá, ak chcete svoje dieťa prihlásiť, tak vyplňte všetky potrebné údaje, tlačiť prihlášku nemusíte. Vytlačíme ju pre vás v škole, kde už prídete s dokladmi len na kontrolu údajov a podpísanie. Na zadané emailové adresy dostanete správu o tom, či bola vaša prihláška zaregistrovaná školským systémom. Ak správu do niekoľkých minút nedostanete, skontrolujte si priečinok nevyžiadanej pošty, alebo správnosť emailovej adresy v prihláške.
          2. papierovou formou – vyplnením a vypísaním formulára, ktorý rodič doručí škole.

          Viac informácii na podstránke "Budúci prváci"

           

          Pozývame deti a ich rodičov na začiatok zápisu,

          ktorý bude v sobotu 1. apríla od 9.30 do 12.00

          v školskej telocvični (Vchod od plavárne). Deti nech si prinesú športovú obuv so sebou. Budú ich tam čakať športové aktivity a  rôzne kreatívne činnosti. Pre všetkých (deti i rodičov) sú pripravené hry v školskom bazéne. Nezabudnite si plavky. Rodičia zoberte rodný list dieťaťa

           

        • Pripomienka - RZ 13.4.2023

        • ZRŠ I. stupeň – 16.30h

          ZRŠ II. stupeň - konzultácie od 16.00 - 18.00h

          ZRŠ rodičov z Poštárky – 17.00h v školskej jedálni

          Rodičovská rada o 17:30

        • Biologická olympiáda kategória D-TP

        • Biológia je stále atraktívny predmet a preto sa dňa 24.03.2023 konalo školské kolo biologickej olympiády kategórie D-TP. Obsahom tejto kategórie sú rastliny, ich stavba tela, zástupcovia ale aj ľudské telo človeka a tak sa žiaci museli pripraviť nie len na teoretickú časť, ale aj na praktickú. Olympiády sa zúčastnilo spolu 8 žiakov zo 6. a 7. ročníka a všetci sa stali úspešnými riešiteľmi. Na víťazných priečkach sa ocitli títo žiaci:

          1. miesto - Nina Sobeková (6.B)

          2. miesto -  Dorota Červenická (7.B)

          3. miesto - Nina Chomová (7.A)

          Všetkým ďakujeme za účasť a prvým dvom držíme palce na okresnom kole! 

        • Pytagoriáda 2023 - okresné kolo

        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pytagoriáda 2023 - okresné kolo.

          V dňoch 20.3. a 21.3.2023 sa v našej škole uskutočnilo okresné kolo populárnej matematickej súťaže Pytagoriáda. V kategóriách od 3. po 8. ročník súťažilo takmer 150 žiakov. Veľmi úspešní boli aj niektorí naši žiaci - 1. miesto v kategórii P8 získal Samuel Špirko 8.B, 2. miesto v kategórii P6 získal Rastislav Feciľák 6.B a na 3. mieste v tej istej kategórii sa umiestnila NIna Sobeková. Gratulujeme medailistom a ďakujeme všetkým súťažiacim za reprezentáciu školy.

        • Prevenčná prednáška

        • Vďaka rozvojovému projektu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky - Zdravie a bezpečnosť na školách sa školskej špeciálnej pedagogičke Mgr. Barbore Balogovej a školskej psychologičke Mgr. Viere Šverhovej podarilo zorganizovať prevenčnú prednášku na tému adolescenti a závislosť. Jednalo sa o otvorenú spoveď závislého, po liečení, t.č. abstinujúceho ... alkohol, drogy, gambling. Vlastná skúsenosť. Prevenčná prednáška spojená s diskusiou pod vedením pána Branislava Mojseja. Preventívne aktivity majú za cieľ podporiť zvýšenie bezpečnosti a ochranu zdravia v školách i mimo nej. Sme veľmi vďační za túto preventívnu činnosť.

        • Okresná literárna súťaž v písaní prózy

        • V mesiaci marec sa uskutočnilo vyhodnotenie 3. ročníka literárnej súťaže v písaní prózy pod názvom Keby som mohol/mohla vrátiť čas, ktorú organizovalo SG DSA v Bardejove. Žiačka našej školy Nikola Hnatková z 9.A získala 1. miesto.

               Nikolke k víťazstvu srdečne blahoželáme!

          Prikladáme aj jej prácu:

          Keby_som_mohla_vratit_cas.pdf

        • Školská literárna súťaž

        • Dňa 28. 3. 2023 sa pri príležitosti Dňa učiteľov uskutočnilo vyhodnotenie školskej literárnej súťaže Moja pani učiteľka/ Môj pán učiteľ. Žiaci 5. – 8. ročníka súťažili v dvoch kategóriách a umeleckou formou ocenili prácu učiteľov.

          Umiestnenie:

          I. kategória (5. – 6. roč.)

          1. Sofia Zara Šalátová, 6. A

          2. Gregor Červenický, 5. B

          3. Sandra Michálková, 6. A

           

          II. kategória (7. – 8. roč.)

          1. Nina Chomová, 7. A

          2. Martin Huk, 7. A

          3. Natalie Sofia Vadászová, 7. B

           

          Srdečne blahoželáme!  

        • Svetový deň vody - 22.3.

        • Každoročne je 22.marec  SVETOVÝM DŇOM VODY. Naši siedmaci nikdy tento pamätný deň neopomenú, pretože vždy v 7. ročníku na predmete CHÉMIA sa venujú téme: VODA. 

          Na hodine chémie štyri skupiny žiakov vypracovali svoj veľký poster, ktorý sa venoval konkrétnej téme o vode a napokon celá skupinka svoj poster aj slovne odprezentovala svojim spolužiakom.

           

          Naše postery sa venovali týmto témam: 

          1.     Prvá skupina sa zamerala na tému šetrenia s vodou a spracovala odporúčania, ako s vodou hospodáriť. Ich posolstvo znie: ŠETRI, RECYKLUJ PRÍRODU A OBNOVUJ!

          2.    Druhá skupina sa venovala popisu vodného obalu Zeme – hydrosfére a kolobehu vody v prírode. Všetkým odkazujú: ĽUDIA, VÁŽME SI ČISTÚ VODU, LEBO MÔŽE ZMIZNÚŤ!

          3.    Tretia skupina siedmakov spracovala tému minerálnych vôd na Slovensku a poukázala na naše bohaté zdroje prírodných liečivých minerálnych vôd a na ich účinky na zdravie. Siedmaci už vedia: SLOVENSKÉ MINERÁLKY NÁM ZDRAVIE DAJÚ, V NAŠOM SRDCI MIESTO MAJÚ!

          4.    Štvrtá skupina spracovala tému ekologickej výroby elektrickej energie vo vodných elektrárňach na Slovensku. Posolstvo tejto skupiny je: VYRÁBAJME ENERGIU ZA PÁR SEKÚND!

           

          Práca žiakov bavila a vďaka výrobe posterov si zopakovali základné vedomosti o vode, získali nové poznatky a upevnili si svoj ekologický postoj voči vode na Zemi. 

           

           

        • Matematický klokan 2023

        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Matematický klokan 2023.

          Čo je Matematický klokan?

          Najväčšia žiacka matematická súťaž na svete. Každoročne sa do nej zapája 6 miliónov detí v 90tich krajinách sveta. Prváci riešia 12 úloh, druháci, tretiaci a štvrtáci 18 úloh. Majú 45 minút času. Prvákom zadania úloh číta učiteľ. Starší žiaci a stredoškoláci riešia 24 úloh počas 60 minút. Na 1. stupni sa súťaž nazýva Klokanko. Súťaž sa v školách uskutočnila v pondelok 27. marca 2023.