• Kapušiansky hrad

      • V sobotu 18. 5. 2019 členovia turistických oddielov pod vedením p. Antolíkovej a Viszlayovej zdolali a spoznávali jeden z hradov v našom okolí. Kapušiansky hrad je postavený na pomerne strmom skalnom výbežku vrchu Zámčisko, na mieste starého slovanského hradiska. Postavili ho v 13. storočí. Mal chrániť kráľovskú cestu vedúcu z Prešova na sever. V súvislosti s tureckým nebezpečenstvom hrad v druhej polovici 16. storočia opevnili a prestavali. Mal viacero majiteľov. V roku 1715 ho na základe rozhodnutia snemu zbúrali. V súčasnosti podobne ako na iných slovenských hradoch sú vďaka dobrovoľníkom opravené hradné múry, veža z ktorej je krásny výhľad na všetky svetové strany, väznica v ktorej si naše deti vyskúšali stredovekú zbroj. Všetci sme si oddýchli pri ohnisku, hrách a súčasne spoznali aj kúsok našej histórie.                                                              

      • Kúpeľný beh

      • Dňa 4. 5. 2019 sa zapojili žiaci nášho krúžku do 1. ročníka Kúpeľného behu pre deti a mládež, v rámci Horského behu Bardejov. Keď sme si dobre zašportovali, navštívili sme minimúzeum venované rakúskej cisárovnej a uhorskej kráľovnej Elizabeth Bavorskej - Sissi. Plní dojmov z vydareného podujatia sa tešíme na ďalší ročník tejto súťaže v našich očarujúcich Bardejovských Kúpeľoch.      Viszlayová

        Odkaz na fotogalériu:

      • Prvé jarné kilometre

      • odkaz na fotogalériu:

      • Ľadový dóm

      • Dňa 20.1. 2019 absolvovali členovia turistických krúžkov pod vedením pani učiteľky Antolíkovej a pani vychovávateľky Viszlayovej akciu vo Vysokých Tatrách. Zo Starého Smokovca vystúpili na Hrebienok, kde si prezreli expozíciu ľadového domu, ktorá bola tohto roku venovaná bazilike sv. Petra vo Vatikáne a Berniniho kolonáde. Celá bazilika je postavená z 225 ton ľadu. Všetkých uchvátila jej ľadová krása. Z Hrebienka pešia túra pokračovala na Reinerovu chatu, kde sme obdivovali Betlehém postavený zo snehu legendárnym chatárom pánom Patranom. Cestou späť sa žiaci pokochali expozíciou ľadových sôch vytvorených majstrami z rôznych krajín sveta. Domov sa vrátili plní dojmov z krásne prežitého dňa.

        Viac fotiek vo fotogalérii

         

      • Pod Kamennou horou

      • Dňa 17.10.2018 si žiaci turistického krúžku pod vedením P. Viszlayovej  ,,vyšľapli“ po žltej turistickej značke na vyhliadku ,,Pod Kamennou horou“. Pokochali sme sa výhľadom na Bardejov a okolitú krajinu. Neodolali sme a vyšantili sme sa v čerstvo napadanom lístí.

      • Poľské Tatry

      • Dňa 11.11.2018 absolvovali žiaci turistickom krúžku náročnejšiu túru na poľskej strane Tatier. Naša trasa viedla zo Zakopaného,  Kužnice po modrej turistickej značke dolinou  Gasienicowou so stúpaním 690 m(1 500 m. n. m.). Cieľom bola chata Murowaniec, ktorá bola postavená v roku 1921-1925. Samotná dolina aj s chatou je najväčším uzlom turistických značených ciest v Tatrách. Pri slnečnom počasí sme  mali krásne výhľady na okolité štíty a Kasprov vrch. Z chaty sme zostúpili žltou turistickou značkou do malebného mestečka Zakopané.

        TURISTIKA - VISZLAYOVÁ