• Hviezdoslavov Kubín - okresné kolo 2024

        • Už tradične úspešne:)

          Dňa 21. 3. 2024 sa v Hornošarišskom osvetovom stredisku v Bardejove konal jubilejný 70. ročník súťaže v umeleckom prednese Hviezdoslavov Kubín. Našu školu reprezentovalo 6 žiakov v troch kategóriach.

          I. Kategória

          Alexandra Kačmárová a Leo Gulág

          II. Kategória 

          Natália Vojtašková (poézia) – získala 2. miesto

          Natália Tomečková (próza) – získala 1. miesto

          III. Kategória

          Sofia Zara Šalatová (poézia)

          Nina Chomová (próza) – získala 1. miesto

          Všetkým účastníkom ďakujeme za reprezentáciu školy a víťazom srdečne blahoželáme. Natálke a Ninke želáme veľa úspechov na  krajskom kole, ktoré sa uskutoční v prešovskom Divadle Jonáša Záborského.

           

        • POPLATKY  ZA  STRAVU  NA  APRÍl 2024:

        •  

              Desiata   20 dní x 0,75 €                               = 15    € 

             

          Číslo účtu je : SK61 5600 0000 0036 3208 6002

           

          Upozornenie :

           -     Stravné za desiatu je potrebné tiež zaplatiť najneskôr do 31.3.2024.

          Vedúca šj .

        • Usmernenie k zápisu do 1. ročníka a úvodného ročníka v ZŠ a vzory rozhodnutí

        • Dovoľujeme si Vás informovať, že Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR (ďalej len „MŠVVaŠ SR“) vydalo a zverejnilo na webovom sídle nasledujúce dokumenty:

           

          1. Usmernenie k zápisu do 1. ročníka a úvodného ročníka základnej školy a prijímaniu detí na vzdelávanie v základnej škole (ďalej len „usmernenie“). Usmernenie a vzory tlačív k zápisu sú zverejnené na webovom sídle MŠVVaŠ SR: https://www.minedu.sk/zapis-do-1-rocnika-a-uvodneho-rocnika-zakladnej-skoly/.

          Poznámka 1: Usmernenie obsahuje informácie k zápisu do 1. ročníka a úvodného ročníka v základnej škole bez ohľadu na konkretizácie školského roka, to znamená, že bude platiť aj na ďalšie školské roky až do chvíle, kým nebude potrebná ich aktualizácia napr. z dôvodu právnej úpravy.

          Poznámka 2: Vzory v prílohách sú odporúčané, teda dokument môže mať aj inú podobu, rozhodujúce je, aby jeho obsah zodpovedal príslušnému ustanoveniu zákona.

           

          1. Vzory rozhodnutí, na ktoré sa nevzťahuje všeobecný predpis o správnom konaní (t. j. rozhodnutie o prijatí/neprijatí dieťaťa do Školského klubu detí, rozhodnutie o uložení opatrenia vo výchove od riaditeľa školy) a vzory oznámenia o uložení opatrenia vo výchove od triedneho učiteľa. Vzory sú zverejnené v pdf aj word verzii na webovom sídle MŠVVaŠ SR: https://www.minedu.sk/vzory-rozhodnuti/.
        • Testovanie 9 - 2024

        • Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra pod názvom Testovanie 9 - 2024 sa uskutoční

          20. marca 2024 (v stredu).

          Z organizačných dôvodov sa nebudú tento deň vyučovať žiaci 8. ročníka.

        • Beseda so záchranárom

        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda so záchranárom.

          "Akákoľvek prvá pomoc je lepšia ako žiadna" - beseda so záchranárom

          Vo štvrtok dňa 14.03.2023 sa uskutočnila pre žiakov 7. ročníka beseda so záchranárom.

          Žiaci sa dozvedeli veľa nových informácií a zároveň si aj svoje doterajšie poznatky upevnili. Na začiatok sa žiaci porozprávali o záchrane života ako je  veľmi dôležité, vedieť poskytnúť prvú pomoc. Ukázali si fixáciu tela pri prevoze do nemocnice, aby sa nezhoršil zdravotný stav a nenastali komplikácie spojené s ďalšími zlomeninami, napríklad krčnej chrbtice, zlomeniny nôh, rúk. Vymenovali si základnú výbavu záchranára pri poskytovaní pomoci, a to: fonendoskop, obväzy, nožnice na strihanie oblečenia, tlakomer na meranie tlaku, glukomer na meranie cukru, náplasť, pinzeta, rúška, trojrohá šatka, dezinfekčné prostriedky, obrúsky, fixačné pomôcky a iné.Na záver sa porozprávali aké najčastejšie úrazy máme v škole a ako im predchádzať.

          Za praktické ukážky a výstižný výklad ďakujeme.

                                                                                                            Mgr. Zuzana Petrová

        • Noc v škole 2024

        • 8. marec bol pre žiakov prvého stupňa na našej škole veľmi netradičný. Ráno a rovnako celé doobedie strávili klasicky v školských laviciach, avšak vo večerných hodinách, kedy iným deťom začal víkend, naši žiaci prichádzali naspäť do školy s ruksakmi, spacákmi a taktiež aj úsmevom na tvári. Žiaci sa rozhodli stráviť noc, na ktorú sa určite všetci tešili, aj keď niektorí ešte nevedeli, čo ich čaká. A čakalo ich toho naozaj veľa, keďže učitelia spoločne so žiackym školským parlamentom si pre žiakov prvého stupňa pripravili bohatý program a niekoľko milých prekvapení.
          Podujatia sa zúčastnilo 69 detí, ktoré absolvovali rôzne športové súťaže a hry. Žiaci si mohli preveriť svoje vytrvalostné a silové schopnosti, rozvážnosť i tímovú spoluprácu. Energiu, ktorú vydali pri športových aktivitách následne doplnili rôznymi dobrotami, ktoré si so sebou priniesli.
          Najviac očakávanou časťou tohto podujatia bola bezpochyby nočná diskotéka pod vedením p. Barboríka, ktorý našich žiakov zabával svojimi piesňami, hudbou a humorom. Záver ukončili rozprávkou o jašterovi Leovi v malej telocvični, ktorá sa následne premenila na spálňu pre našich statočných nocľažníkov. Veríme, že sa deťom táto akcia páčila a ďakujeme za ich účasť.
                                      (Mgr. Kristína Sendeková)
           

        • Cvičné testovanie

        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Cvičné testovanie .

          Príprava na Testovanie  9 - 2024. Ďalšie z cvičných testovaní z matematiky a slovenského jazyka našich deviatakov. Na prípravu vám zostávajú už len 2 týždne...

        • ŠKOLSKÉ KOLO GEOGRAFICKEJ OLYMPIÁDY

        • Do fotogalérie bol pridaný nový album ŠKOLSKÉ KOLO GEOGRAFICKEJ OLYMPIÁDY.

          Aj v tomto školskom roku sa uskutočnilo školské kolo geografickej olympiády. Súťaže sa zúčastnilo 16 žiakov v troch kategóriách. Súťaž prebiehala online formou. Všetkým  súťažiacim ďakujeme za účasť a výhercom držíme palce v okresnom kole.

          Výsledky školského kola: 

          Kategória E: 1. S. Špirko  9.B           

                                2. S. Ondíková  9.B    

                                3. N. Chomová  8.A

          Kategória F: 1. S. Harčárová 6.A      

                                2. P. Podubinský 6.B

                                3. O. Haniš 7.A

          Kategória G: 1. R. Žemlička 5.B

                                2. N. Tomečková 5.A

                         3. Ch. P. Varjan 5.B                                                                                                                                                   

        • Informácie o talentových skúškach do triedy s rozšíreným vyučovaním športovej prípravy v školskom roku 2024/2025

        • Základná škola Nám.arm.gen.L.Svobodu 16. pozýva budúcich piatakov, ktorí majú záujem o plávanie na talentové skúšky do triedy s rozšíreným vyučovaním športovej prípravy zameranej na plávanie!

          Talentové skúšky

          do triedy s rozšíreným vyučovaním športovej prípravy so zameraním

          na plávanie v piatom ročníku ZŠ

          Vážení rodičia, milí žiaci,

          pozývame žiakov štvrtého ročníka ZŠ, ktorí majú radi plávanie a vodné športy  na talentové skúšky do triedy s rozšíreným vyučovaním športovej prípravy so zameraním na plávanie v školskom roku 2024/2025.

          Na talentové skúšky sa môžu prihlásiť všetci žiaci základnej školy, ktorí v tomto školskom roku navštevujú štvrtý ročník, teda budúci piataci.